top of page
EKB_edited.jpg

Upptäck våra bakverk

Hos Erdal Kaya Baklava hittar du ett mångsidigt utbud av handgjorda bakverk – från klassiska pistagefavoriter till moderna varianter med choklad.  
Varje bit är ett resultat av tradition, kärlek och noggrant utvalda ingredienser. 


Smaken av vårt arv – lager för lager av historia och omtanke.

Baklava

Pistagebaklava

Vår klassiker med krispig filodeg, äkta smör och pistagenötter från Gaziantep – en söt och autentisk smakupplevelse.

Pistage Baklava.jpg

Valnötsbaklava

Fyllig och balanserad med rika valnötter. Perfekt för dig som vill ha en mindre söt, men lika krispig variant.

IMG_2186.jpg

Triangelbaklava

Elegant och extra frasig – med samma äkta pistagefyllning från Gaziantep, omsluten av smörpenslad filodeg i ett nytt, smakfullt format.

Havuc Baklava.jpg

Kadayif

Tunna, krispiga degtrådar rullade för hand och fyllda med pistage. Unik i både smak och textur.

Kadayif Baklava.jpg

Söbiyet

Extra krämig baklava med fyllning av kaymak (mjölkgrädde) och pistage. Len, söt och frasig på samma gång.

Söbiyet Baklava.jpg

Burma

Spiralliknande och intensiv. Tätare lager och extra mycket valnöt ger kraftigare tuggmotstånd och smak.

Burma Baklava.jpg

Kaymakbaklava

Mild och gräddig. Den klassiska baklavan med en mjukare fyllning av kaymak – smälter i munnen.

Kaymak Baklava.jpg

Sultanbaklava

Lyxigare baklava med extra lager, fyllig valnöt och dekoration av finmald nöt.

sultan_edited.jpg

Grön Baklava

Rullad baklava med intensiv pistage och naturligt grön färg. Tunn, mjuk och full av smak.

Grön Baklava.jpg
Näringsvärde, per 100 g

Pistagebaklava
Energi: 1763 kJ / 421 kcal
Fett: 22,5 g (mättat: 6,1 g)
Kolhydrat: 48,6 g (sockerarter: 31,4 g)
Protein: 5,6 g
Salt: 0 g

Valnötsbaklava

Energi: 1806 kJ / 432 kcal

Fett: 24,8 g (mättat: 6,1 g)

Kolhydrat: 46,7 g (sockerarter: 30,8 g)

Protein: 4,7 g

Salt: 0,2 g

baklava-ica.jpg
bottom of page